Combinația terapiei anti-TNF-α și Vedolizumab în tratamentul bolilor inflamatorii intestinale

0

Factorul de necroză tumorală (anti-TNF-α) este important în tratamentul bolii inflamatorii intestinale, dar unii pacienți au doar un răspuns parțial. La acești pacienți, o combinație de anti-TNF-a și Vedolizumab (VDZ) poate acționa ca o punte până când apare efectul VDZ complet. În prezent, datele clinice privind tratamentul combinat cu anti-TNF-α și VDZ nu sunt disponibile. Scopul acestui studiu a fost de a evalua siguranța și răspunsul clinic al terapiei combinate cu anti-TNF-α și VDZ în practica clinică.

 

Toți pacienții care au început tratamentul combinat cu anti-TNF-α și VDZ din noiembrie 2015 până în iulie 2016 au fost urmăriți prospectiv timp de cel puțin 12 luni.

 

Șase pacienți cu colită ulcerativă și patru pacienți cu boală Crohn au primit tratament asociat. Acești pacienți au fost urmăriți pentru o medie de 17 luni. În timpul tratamentului asociat, nu s-au observat evenimente adverse mai mari decât cele anticipate numai cu anti-TNF-α. La sfârșitul monitorizării, toți pacienții au fost în remisie clinică, iar 8 pacienți au putut întrerupe tratamentul anti-TNF-α și au primit monoterapie VDZ.

 

Constatările studiului sugerează că tratamentul combinat cu anti-TNF-α și VDZ este sigur și ar putea reprezenta o opțiune de tratament pe termen lung la anumiți pacienți selectați.

 

https://academic.oup.com/ibdjournal/article-abstract/24/5/997/4969708?redirectedFrom=fulltext

Alege-ți Reacția ta!
Adaugă un Comentariu

Your email address will not be published.