Transplantul de sânge din cordonul ombilical corectează boala intestinală inflamatorie instalată devreme la pacienții chinezi cu deficiență imună asociată cu IL10RA

 

 

Transplantul de celule stem hematopoietice este considerat singura terapie curativă pentru boala inflamatorie intestinală, cu defecte imune specifice, cum ar fi deficiența receptorilor de interleukină-10. 

În acest studiu au fost înscriși 9 pacienți cu boală inflamatorie intestinală, cu manifestări tipice. S-a depistat de asemenea deficiență de receptor-A de interleukină-10. Transplantul de sânge din cordonul ombilical a fost efectuat la toți cei 9 pacienți. Opt pacienți au primit regimul de condiționare cu intensitate redusă și 1 pacient a primit regimul de condiționare mieloablativ.

 

Pacienții au avut vârste cuprinse între 6 luni și 43 luni (în medie, 16,8 luni), cu greutăți corporale cuprinse între 3 și 10,4 kg (în medie, 6,6 kg). 6 pacienți au obținut o remisiune completă fără a evidenția boala grefă-vs-gazdă sau infecțiile; 1 pacient a decedat din cauza bolii cronice grefă-vs-gazdă la 6 luni post-transplant, iar ceilalți doi pacienți au decedat din cauza sepsisului post-transplant. Malnutriția severă și întârzierea creșterii asociate cu deficiența receptorului-interleukină-10 au fost îmbunătățite semnificativ posttransplant.

 

Se recomandă transplantul de sânge din cordonul ombilical ca tratament potențial pentru boala inflamatorie intestinală, cu o imunodeficiență monogenică definită. S-a demonstrat succesul în cazul pacienților pediatrici cu afecțiuni clinice severe, cu condiție de reducere a intensității tratamentului pentru deficiența receptorului-interleukină-10.

 

 

 

https://academic.oup.com/ibdjournal/article-abstract/24/7/1416/4999329?redirectedFrom=fulltext

Alege-ți Reacția ta!
Adaugă un Comentariu

Your email address will not be published.